Kom meer te weten over de ontwikkelingen met waterstof op het water.

Exclusief voor onze Hydrogreenn leden!

Vaak als we spreken over mobiliteit gaat het enkel over voertuigen op de weg. Maar de ontwikkelingen voor voertuigen op het water staan zeker niet stil. In deze sessie komen twee innovatieve scheepsbouwers uit het Noorden aan het woord die vertellen over hun ervaringen en inzichten.

De watertaxi’s in de Rotterdamse haven zijn de meest iconische vervoersmiddelen van de stad. Alumax Boats in Meppel bouwde binnen het SWIM-consortium mee aan een unieke aluminium watertaxi die uit waterstof zijn elektriciteit haalt om de krachtige motor aan te drijven. Dit met een bereik van de diesel aangedreven versie die al jaren door de havens vaart.

De iconische rondvaartboten in de Amsterdamse grachten moeten schoner. Marine Service Holding is binnen een consortium nauw betrokken bij het toepassen van waterstof aan boord en daarmee bij de eerste opdracht voor een ‘waterstofboot’ voor Rederij Lovers. Ook is de werf actief bezig met eigen projecten, zoals hun sloep. Daarmee varen ze regelmatig door de Groningse wateren.

Deze subsessie van Hydrogreenn en Groene Waterstof Booster is in het Engels.