Waterstofonderwijs centraal tijdens Hydrogreenn sessie met Energy College!

Op 18 februari is tijdens de eerste digitale Hydrogreenn sessie van dit jaar uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkelingen van diverse waterstofmodules bij ROC’s.

Onder de vlag van Energy College wordt gewerkt aan een doorlopende ontwikkeling van waterstofonderwijs. Een weg die in 2018/2019 werd ingeslagen zorgt inmiddels voor een Nederland-brede standaard voor waterstofonderwijs. ROC’s van Zeeland tot aan Limburg nemen de “Noordelijke” standaard over. Als vervolg worden nu stevige keuze modules (vergelijkbaar met een minor op Hbo-niveau) verder ontwikkeld door gedreven practoren. Tijdens de bijeenkomst werd de ‘basis-module-waterstof’ en de module ‘gebouwde omgeving’ toegelicht. Daarnaast zijn er modules voor mobiliteit en industrie.

Roeland Hogt combineert binnen Energy College de samenwerking tussen ROC’s, maar ook met VO/HBO/WO en het bedrijfsleven. Het opleiden voor de enorme transitie opgave wordt daarmee al zeer praktisch vormgegeven. De leaflet vertelt hier meer over.

Naast de dynamische ontwikkelingen uit de ROC’s werd tijdens de bijeenkomst uiteraard ook stil gestaan bij overig waterstofnieuws.

Willem Hazenberg nam ons in vogelvlucht mee langs diverse ontwikkelingen. Zie hiervoor de bijgevoegde presentatie. Marcel Koenis ging in op diverse ontwikkelingen die kennis ontwikkeling en deling verder ondersteunen zodat we in Noord-Nederland een goed waterstof ecosysteem opbouwen.

De volgende Hydrogreenn bijeenkomst vindt plaats op donderdag 15 april 2021 (meer informatie volgt later). We hopen u daar weer te zien.

Op de EnTranCe Waterstof Kennisbank is een hele pagina gewijd aan de onderwijsplannen van Energy College, inclusief bijbehorende documentatie.

 

Presentatie 1: Bijeenkomst waterstof & onderwijs (Energy College, Roeland Hogt)

Bijeenkomst Hydrogreenn 18feb. (3)-gecomprimeerd

Presentatie 2: Waterstof in de gebouwde omgeving (Energy College, Cor Scholte)

Op te vragen via contactformulier

Presentatie 3: Leaflet onderwijsplan (Energy College, Roeland Hogt)

Bijeenkomst Hydrogreenn 18feb. (2)

Presentatie 4: Update Hydrogreenn netwerk (Willem Hazenberg)

Bijeenkomst Hydrogreenn 18feb. (1)-gecomprimeerd

 

Wil je weten wanneer de volgende Hydrogreenn netwerkbijeenkomst op de agenda staat?

Bekijk dan de evenementenkalender!

Hydrogreenn netwerkbijeenkomst 12 november

De laatste Hydrogreenn netwerkbijeenkomst van het jaar vond plaats op donderdag 12 november, dit keer via Zoom. We praatten het netwerk bij over de vele waterstof ontwikkelingen in Emmen bij UltraPuurWater (fabriek), GZI-Next Energiehub en de NAM. Daarnaast werd de voucherregeling van het project de Groene Waterstof Booster nogmaals onder de aandacht gebracht. Je kunt deze uitzending helaas niet terugkijken in verband met vertrouwelijke informatie. Wel bieden wij u de mogelijkheid om de gebruikte slides nog eens rustig door te nemen (voor download zie hieronder). Ons programma voor 2021 maken we later bekend. Tot dan!

Presentatie 1: Dirk Koppert, organisator (VNO-NCW/MKB Noord)

Hydrogreenn bijeenkomst 12 nov.

Presentatie 2: Hydrogreenn (Willem Hazenberg)

Op te vragen via contactformulier

Presentatie 3: Puurwaterfabriek, NWTR (Gerrit Veenendaal)

Op te vragen via contactformulier

Presentatie 4: GWB (Gerbren Andringa, NEC)

Bijeenkomst Hydrogreenn 12nov. (2)

Presentatie 5: WLN (Dirk van der Woerdt)

Bijeenkomst Hydrogreenn 12nov. (1)

HYDROGREENN - NETWERK

Netwerk van organisaties die concrete bijdragen willen leveren aan het ontwikkelen en versterken van een groene waterstof-economie in Noord Nederland en daarbuiten.

Doelen

Promoten van ontwikkeling van waterstoftoepassingen in Noord-Nederland.
Faciliteren van waterstoftoepassingen om bij te dragen aan de innovatie en vergroening van de energie-voorziening, mobiliteit en de chemische industrie.
Identificeren van (mogelijke) waterstofinitiatieven in Noord-Nederland en uitvoeren van waardeketen- analyses.
Versterken van de verbindingen tussen bedrijven en organisatie in Noord-Nederland.

Activiteiten

Projecten: Waterstofwijk Hoogeveen.
Algemene bijeenkomsten: 4-5 x per jaar
Thema sessies: wordt ontwikkeld in de Groene Waterstofbooster
Matchmaking rond waterstof onderwerpen: wordt ontwikkeld in de Groene Waterstofbooster

Contact Hydrogreenn
Dirk Koppert: koppert@vnoncw-mkbnoord.nl

Er is een besloten LinkedIn groep binnen het Hydrogreenn netwerk waarin regelmatig kennis, uitnodigingen en onderzoeken worden uitgewisseld. Sluit je aan? Linkedin