Groene Waterstof Booster laat zich zien en horen op het New Energy Forum! (inclusief Uitzending Gemist)

(Door Teun Hoek)

Op donderdag 24 juni 2021 vond de allereerste editie van het New Energy Forum plaats bij EnTranCe – Centre of Expertise Energy in Groningen. Een nieuw festival over energietransitie en duurzame mobiliteit. Dit jaar in het geheel online te volgen via meerdere livestreams, vanaf volgend jaar hopen de drie organisatoren EnTranCe, New Energy Coalition en Hive.Mobility een fysiek festival te organiseren.

Ook de Groene Waterstof Booster was er natuurlijk bij. Dit jaar mochten wij de Special Guest leveren. Na lang raden wie het toch zou zijn, bleek hét Waterstofmannetje van de partij! Het Waterstofmannetje staat voor alles waarvan wij geloven in een groene toekomst. Durf, lef, DOEN, innovatiekracht en vooral heel veel energie!

Maar er was meer… Harry Darmeveil van DNV (u kent hem nog van onze eerdere vlog) ontstak de H2 fakkel in het kader van MissieH2. Een mooi symbolisch moment. Vervolgens nam projectadviseur Tineke van der Meij de Razende Reporter (Marloes Nieuwenhuis) mee naar ‘ons speelkwartier’. Eerst nog even op de foto met het Waterstofmannetje en daarna een toelichting over de Magneettafel van het project Waterstofwijk Hoogeveen. Wat is waterstof precies en waar kun je het allemaal voor gebruiken? Nou, bijvoorbeeld voor toepassingen in de gebouwde omgeving, zie het deelproject H3 demonstrator. Hierover vertelde Tineke met veel passie en enthousiasme.

Projectleider Tjerk Jansma reed Marloes en haar cameraman vervolgens met de H2 buggy naar de proeftuin. Aldaar gearriveerd, liet docent-onderzoeker Cor Scholte met behulp van een warmtecamera de waterstofvlam zien en deden ze de schuim-proef. Ook Harm Lok leverde een mooie bijdrage door te vertellen over de elektrolyseer die hij volledig zelf heeft gebouwd. Deze wordt ingezet voor onderwijsdoeleinden en daarmee de installateurs van de toekomst opgeleid. Tot slot nog even een zwaaimoment vanaf de Energy Transition Bridge (boven o.a. de waterstofleiding) en het item van de Groene Waterstof Booster was helaas alweer voorbij.

Op het New Energy Forum hebben we ook de nieuwe banner onthuld, met daarop een illustratie van de waterstofcyclus en wat de Groene Waterstof Booster voor u kan betekenen. Kom het vooral een keer zelf bewonderen op toekomstige events die we in het kader van de Groene Waterstof Booster na de zomer weer opstarten. Vraag vooral informatie bij een van onze projectadviseurs of neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier op de website.

 

Met dank aan iedereen die meehielp deze mooie middag te organiseren! En een speciale vermelding voor Areke van der Sluis van GasTerra die je misschien niet direct herkende, maar een belangrijk aandeel had in het programma.

We zijn er volgend jaar graag weer bij en werken ondertussen hard door aan het ontwikkelen van de waterstofwaardeketen in Noord-Nederland én verder. Vanaf september zal ook een vervolg gegeven worden aan de serie (laagdrempelige) vlogjes over mensen, innovaties en ontwikkelingen in waterstof. Blijft u ons de komende tijd dus vooral volgen.

Groene Waterstof Booster & Waterstofwijk Hoogeveen - New Energy Forum 2021