Nieuws

15 april 2021 Update Hydrogreenn 15 april 2021

Helaas kon de sessie deze ochtend door computerproblemen bij de ‘zoom-host’ niet doorgaan zoals gepland. Er konden helaas geen presentaties gedeeld worden. Deze inhoud halen we graag in voor jullie en kijken of dit op de eerstvolgende sessie op 10 juni kan!

Bericht bekijken

Nieuws

8 april 2021 Tineke van der Meij – projectadviseur van de Groene Waterstof Booster – over de H3 demonstrator

De eerste in een serie vlogs + interviews over de H3 demonstrator, Waterstoftafels en demonstratiefaciliteiten in de EnTranCe proeftuin. Met deze keer Groene Waterstof Booster projectadviseur en tevens eigenaar van EnergyGardenNL mevrouw Tineke van der Meij aan het woord.

Bericht bekijken

Nieuws

22 maart 2021 Volgende Hydrogreenn netwerkbijeenkomst is op 15 april met DNV-GL

De Groningse vestiging wordt binnen DNV gezien als hét expertisecentrum op het gebied van toekomstige energiesystemen, duurzame brandstoffen, nieuwe technologieën en slimme energienetwerken. Voor de ontwikkeling van de groene waterstof-keten is DNV dan ook uitermate goed uitgerust met de juiste kennis, ervaring en testfaciliteiten. Hierover vertellen ze graag in deze Hydrogreenn-sessie.

Bericht bekijken

Nieuws

22 maart 2021 Brandstofcel systeem door en voor studenten in samenwerking met bedrijven

Studenten Jur de Vries en Scott Witjes zijn onder begeleiding van VGM-coördinator Lex Bosma en docent Cor Scholte bezig met het opbouwen van een brandstofcel-systeem. Beiden maken gebruik van de Innovatiewerkplaats (IWP) EnTranCe en de practicumruimte welke de Groene Waterstof Booster biedt.

Bericht bekijken

Nieuws

22 februari 2021 Waterstofonderwijs centraal tijdens Hydrogreenn sessie met Energy College!

Verslag + presentaties van de Hydrogreenn sessie van 18 februari jl. zijn vanaf nu te raadplegen op de Hydrogreenn pagina van onze website.

Bericht bekijken

Nieuws

1 februari 2021 EnTranCe Waterstofmonitor: Wat weten Nederlanders over waterstof?

De kranten staan vol met veelbelovende waterstofprojecten. Dat waterstof de energietransitie kan versnellen staat vast, maar wat zal de bijdrage van groene waterstof zijn in de toekomst? Waarvoor kan waterstof het beste gebruikt worden? Mobiliteit of in huishoudens? Onderzoeken naar de technische toepassingen voor het gebruik van waterstof zijn in volle gang. Naast de techniek is het belangrijk om te weten wat het grote publiek weet over waterstof. Want draagvlak voor waterstoftoepassingen is van essentieel belang.

Bericht bekijken