Nieuws

22 februari 2021 Waterstofonderwijs centraal tijdens Hydrogreenn sessie met Energy College!

Verslag + presentaties van de Hydrogreenn sessie van 18 februari jl. zijn vanaf nu te raadplegen op de Hydrogreenn pagina van onze website.

Bericht bekijken

Nieuws

22 februari 2021 Cursus Waterstof en Veiligheid: theorie en praktijk in 1 dag

De Groene Waterstof Booster organiseert op 29 april 2021 voor de tweede keer de training Waterstof en Veiligheid. De training is bedoeld voor geïnteresseerden in de basiskennis over waterstof binnen het innovatief MKB, gemeente/overheden of (docenten uit) middelbaar beroeps- en hoger onderwijs in Noord-Nederland.

Bericht bekijken

Nieuws

1 februari 2021 EnTranCe Waterstofmonitor: Wat weten Nederlanders over waterstof?

De kranten staan vol met veelbelovende waterstofprojecten. Dat waterstof de energietransitie kan versnellen staat vast, maar wat zal de bijdrage van groene waterstof zijn in de toekomst? Waarvoor kan waterstof het beste gebruikt worden? Mobiliteit of in huishoudens? Onderzoeken naar de technische toepassingen voor het gebruik van waterstof zijn in volle gang. Naast de techniek is het belangrijk om te weten wat het grote publiek weet over waterstof. Want draagvlak voor waterstoftoepassingen is van essentieel belang.

Bericht bekijken

Nieuws

7 december 2020 Patrick Brouns: “Als vouchercommissie kijken we vooral naar de potentie van een innovatie”

Maandag 5 oktober kwam de vouchercommissie voor het eerst bijeen om de plannen van aanpak (PvA’s) te beoordelen. Tijd dus om even kennis te maken om te vragen wat precies hun rol is binnen het consortiumproject de Groene Waterstof Booster en hoe de beoordeling van de plannen verloopt. We spreken één van de vijf leden, dhr. Patrick Brouns.

Bericht bekijken

Nieuws

1 november 2020 Eerste online training Waterstof & Veiligheid een feit!

Op 28 oktober is de cursus Waterstof en Veiligheid, ontwikkeld als onderdeel van het project de Groene Waterstof Booster voor het eerst (online) gehouden. Met MKB- bedrijven in Noord Nederland als belangrijkste doelgroep. Dat is gelukt, met deelnemers – uit Drenthe, Friesland,  Groningen en Overijssel : Installatiebedrijf Aalbers installatietechniek uit Nieuw- Buinen, Koninklijke Damstra uit Driezum, Eekels Technology uit Kolham, Witteveen+Bos uit Deventer, en een docent van het Noorderpoort college in Groningen.

Bericht bekijken

Nieuws

1 september 2020 Waterstof in het onderwijs

Eén van de pijlers van het consortiumproject de Groene Waterstof Booster is het mee-ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van waterstoftechnologie. Voor studenten van MBO, HBO en WO. En ook voor professionals. De zeven Noordelijke MBO-instellingen in het samenwerkingsverband EnergyCollege zijn al behoorlijk op weg en ontwikkelen het waterstof-curriculum. Theorie en praktijk vallen onder de vlag van het project Gas 2.0.

Bericht bekijken