Een keten van waterstof innovaties

 

Wij zoeken innovatieve MKB bedrijven

Ben je werkzaam bij een MKB organisatie in Groningen, Friesland of Drenthe?

Heb je een innovatief idee op het gebied van waterstof?

Wil je een waterstoftechnologie uittesten op EnTranCe (gevestigd op de Zernike Campus)?

Wil je gebruik maken van de kennis van onze (waterstof)experts?

Ben je op zoek naar partijen om samen een deel van de groene waterstofketen in te vullen?

Groene Waterstof Booster kan hierin een helpende hand bieden met:

Een test-, demonstratie- en leeromgeving voor waterstofinnovaties op het terrein van EnTranCe | Centre of Expertise Energy

Ondersteuning van projecten door middel van kleine vouchers of grote vouchers en de bijdrage van onze experts

Partijen en initiatieven met elkaar verbinden om innovatie in de waterstofketen te versnellen. Bijvoorbeeld d.m.v. het Hydrogreenn-netwerk

De promotie van groene waterstof en een bijdrage aan een open innovatie klimaat.

Zo behouden we de koplopersrol in de regio en zorgen we voor optimale omstandigheden in de transitie naar duurzame waterstof.

Nieuws

21 februari 2023 Een blik op de toekomst

Eind december rondde ze bij Veenstra Reizen hun gesprekken rondom het vouchertraject van de Groene Waterstof Booster af. Klaas en Bouwe Veenstra, eigenaren van Veenstra Reizen, vroegen ons om de mogelijkheden met waterstof voor hun organisatie tegen het licht te houden.

Bericht bekijken
Nieuws

19 mei 2022 Op zoek naar de balans tussen idealisme en realisme

Bij Respectrum staat verduurzaming hoog in het vaandel. Zo is er tijdens het ontwerp en de bouw van het crematorium al rekening gehouden met de gevolgen voor de natuur en de omgeving. Het logische vervolg was om te kijken hoe de bedrijfsprocessen duurzamer uitgevoerd konden worden. Het vouchertraject van Groene Waterstof Booster heeft ze daarin nieuwe inzichten gegeven. Ik vroeg financieel directeur Hans van den Berg naar hun ervaringen.

Bericht bekijken

Cursussen en opleidingen

De partners binnen ons netwerk bieden interessante cursussen / opleidingen aan over waterstof.
Een overzicht van het meest recente aanbod vind je onder de knop events

Bekijk de opleidingen / cursussen hier

Nieuws

14 maart 2023 Waterstof – hoe dan?

Op woensdag 8 maart vond de workshop, Waterstof – hoe dan? plaats. Hier lees je een terugblik op deze workshop, die in samenwerking met Heavenn werd uitgevoerd

Bericht bekijken
Nieuws

21 juni 2021 Training Waterstof & Veiligheid een succes!

Het was voorjaar 2021, dus het regende. Extra veel die dag leek het wel. Maar op EnTranCe vond na lange tijd weer een ‘live’ event plaats, de tweede editie van de training Waterstof & Veiligheid was een feit! Een verslag van deze dag.

Bericht bekijken

Netwerken

Hydrogreenn is het netwerk in Noord-Nederland waarbij ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen samenkomen om hun gedeelde interesse voor waterstof met elkaar te bespreken. Zo houden we elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen en leren we van elkaar. Hiermee bevorderen we in Noord-Nederland de doorontwikkeling van waterstof. Dit doen we door middel van nieuwsbrieven en bijeenkomsten. Lees hieronder een terugblik op twee succesvolle Hydrogreenn bijeenkomsten.

Ook de Hydrogreenn nieuwsbrief ontvangen? Mail ons met daarin je naam en de naam van de organisatie waar je werkt. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws -> groenewaterstofbooster@org.hanze.nl

Nieuws

28 februari 2023 Holthausen, waar de toekomst al is begonnen!

Holthausen Clean Technology opende voor ons hun deuren. Deuren die ons een blik gaven op een toekomst met waterstof. Want deze toekomst is hier allang begonnen!

Bericht bekijken
Nieuws

28 september 2022 Bijtanken bij Resato met het Hydrogreenn netwerk

Op 15 september werd de Hydrogreenn bijeenkomst georganiseerd bij Resato in Assen. Willem Hazenberg praatte ons bij over de laatste ontwikkelingen rondom waterstof. Tjerk Jansma gaf een korte presentatie over de toekomst van Hydrogreenn. René Schutte vertelde ons over HyNorth en Gerard Schuiringa nam ons mee in de wereld van Resato.

Bericht bekijken