Samen met de Gemeente Groningen organiseerde Groene Waterstof Booster een bezoek aan de Hydrogen Technology Expo Europe te Bremen. Met geïnteresseerde MKB-ers uit Noord-Nederland brachten we een 1-daags bezoek aan de beurs waar ruim 350 bedrijven ons alles konden vertellen over waterstof.

Door gezamenlijk naar de beurs te reizen ontstonden er in de bus mooie gesprekken. Er werden nieuwe verbindingen gelegd die de waterstofontwikkeling in Noord Nederland vooruit helpen.
Tijdens de reis kwamen een aantal sprekers aan bod om hun kennis over waterstof met ons te delen. Daarnaast vertelde Hendrik Wijnja van Douna Machinery over zijn ervaringen met het vouchertraject van de Groene Waterstof Booster.

Aangekomen op de beurs sloten we aan bij een delegatie uit Groningen waaronder burgemeester Koen Schuiling. Daarnaast was er tijd om zelf de beursvloer te bezoeken.

Om twee uur was er een bijeenkomst waarbij verschillende Nederlandse en Duitse organisaties ons op de hoogte brachten van hun ontwikkelingen. Zo werden we meegenomen in de wereld van Resato, Mokveld, Fraunhofer en Faun Group. René Schutte vertelde ons kort over HyNorth, ontwikkelingen bij Gasunie en Hansa Hydrogen Hubs.


Na de beurs reden we weer huiswaarts. Net buiten Bremen was er een kleine tussenstop voor een gezamenlijk diner. Terug in Groningen konden we de conclusie trekken dat deze dag ons nieuwe kennis, inspiratie en een aangevuld netwerk heeft gebracht.

Met dank aan Tineke van der Meij voor een deel van de foto’s