Sterke bezetting van afstudeerders bij de Groene Waterstof Booster

Vier studenten van de Hanzehogeschool Groningen zijn onlangs gestart met hun afstudeertraject met als onderwerp waterstof. Van februari tot juli 2022 gaan zij zich verdiepen in verschillende onderdelen van de waterstofketen.

Het gaat om drie studenten van de opleiding HBO-Rechten en een student van de vierjarige opleiding Werktuigbouwkunde. Elke student wordt begeleid door een docent uit de eigen opleiding en ondersteund door coach Marjolein den Uijl, vanuit de Innovatiewerkplaats EnTranCe.

Djordi gaat zich bezighouden met veiligheidsregelgeving rond lokale waterstof productie. Hij legt zijn focus op juridische kansen en mogelijkheden voor Groningen Airport Eelde, na het invoeren van de omgevingswet.

Het onderzoek van Matthijs, ook rond de luchthaven, richt zich vooral op wet- en regelgeving rond de opslag van waterstof, gekoppeld aan de mogelijkheid van tanken van waterstof.

Inge gaat een verdieping geven aan het rapport juridische handvatten voor innovatieve ondernemers in waterstof met het oog op veiligheidsregelgeving en de focus op transport en opslag.

Tot slot Adel, hij gaat aan de slag voor EnTranCe zelf. In een van de cabins in de ‘waterstofstraat’ gaat hij een mengstraat ontwerpen en bouwen, waar voor lage druk-toepassingen zoals in de gebouwde omgeving, een mengsel van waterstof en aardgas kan worden gemaakt. Naast de mengstraat komt er een testwand waar metingen gedaan kunnen worden en waar ondernemers een paneel kunnen huren om hun eigen materiaal (leidingen, koppelingen) te testen en te demonstreren met een aardgaswaterstofmengsel.

Stuk voor stuk mooie onderwerpen die worden uitgevoerd door studenten die allemaal erg betrokken zijn bij de energietransitie.