Studenten Communicatie aan de slag met campagne ‘Waterstof voor Mkb en publiek’

Groningen – Vijfentwintig tweedejaars studenten van de opleiding Communicatie aan de Hanzehogeschool houden zich dit semester bezig met waterstof. Onder begeleiding van projectcoach Pieter Hogendoorn werken ze in vijf projectgroepen aan een communicatiecampagne. Vraagstuk vanuit de Groene Waterstof Booster is, hoe krijgen we de voucherregeling meer onder de aandacht van het noordelijke Mkb? En hoe zorgen we ervoor dat de publieke perceptie van waterstof wordt verbeterd? Het betrekken en meenemen van zowel bedrijven, onderwijs als inwoners is een belangrijk uitgangspunt van de Groene Waterstof Booster.

Vanuit het project zijn Areke van der Sluis (GasTerra), Tineke van der Meij (New Energy Coalition) en Teun Hoek (EnTranCe) betrokken. Zij geven de studenten handvaten om de opdracht zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Zo werd er een intakesessie gehouden, kregen de studenten een presentatie ‘Wat is waterstof?’ en werden ze rondgeleid door de proeftuin van EnTranCe. Natuurlijk werd daarbij extra aandacht besteed aan de toenemende waterstof-faciliteiten op het VCA terrein.

Afbeelding: Even met klas COV2E op de foto in de eerste Waterstofstraat van Nederland.

De studenten zullen eerst een ontwerpgericht onderzoek doen, alvorens zij een campagne gaan ontwikkelen voor het Mkb en het publiek. Opdrachtgever Teun Hoek heeft hoge verwachtingen: “Je merkt aan alles dat deze groep gemotiveerd is er iets moois van te maken. Ondanks dat het onderwerp waterstof en de energietransitie voor sommige misschien nog een beetje een ver-van-mijn-bed-show is, zie je in de eerste weken al enthousiasme ontstaan. Los van de producten die ze voor ons gaan maken, ben ik ook trots dat we weer een groep studenten de kans geven zich te verdiepen in energie. Communicatiekracht zal in de komende jaren alleen maar meer nodig zijn om de implementatie van nieuwe duurzame energiesystemen breed uit te rollen.”

De tweedejaars studenten werken nog aan de Groene Waterstof Booster tot februari 2022. Ook bij het lectoraat CBSS zijn afstudeerders van Wim Elving met waterstofprojecten bezig. Daarbij wordt vooral de focus gelegd op de uitvoering van monitoren onder verschillende doelgroepen.

Afbeelding: Tineke van der Meij vertelt de klas over ‘Wat is waterstof’.