Succesvolle bijeenkomst Hydrogreenn bij DNV

Het was een zeer interessante Hydrogreenn-bijeenkomst op 31 oktober 2023 bij gastheer DNV in Groningen met mooie inhoudelijke bijdragen van onder andere Johan Knijp, Tjerk Jansma, Esther Vermolen en Jan Jaap Aué. We hebben in de afgelopen periode met het project mooie zaken kunnen realiseren en gewerkt aan een prachtig waterstofnetwerk van innovatieve ondernemers, met name in het MKB.

Op Campus Groningen staat het nieuwe Energy Technology Centre Groningen, waarin DNV is gevestigd. Een prachtige locatie waarin het Zweedse bedrijf meerdere labs en testlocaties heeft. Gastheer Johan Knijp vertelde bevlogen over onder andere de veiligheid die essentieel is voor het gebruik van waterstof, nu én voor de toekomst. Denk daarbij aan veiligheidsaspecten zoals geurdetectie, zichtbaarheid van de vlam en de risico’s die kunnen ontstaan bij lekkage van het gas. De aanwezige Hydrogreenn-leden werden daarna ook meegenomen langs de diverse locaties in het gebouw, wat de presentatie direct concreet en tastbaar maakte.

Ook blikte we tijdens deze bijeenkomst terug op de afgelopen jaren. Het project Groene Waterstofbooster loopt af en heeft in bijzondere tijden mooie resultaten opgeleverd. Projectleiders Tjerk Jansma presenteerde deze en werd daarin aangevuld door zijn collega Tineke van der Meij. Directeur Jan Jaap Aué van Entrance bevestigde dit en bedankte alle betrokken stakeholders, organisaties en de Hydrogreenn-leden voor de afgelopen periode.

Voor nu was het de laatste, maar het Hydrogreenn-netwerk gaan zeker door! En ook Groene Waterstofbooster zal in een nieuwe vorm doorgaan. want waterstof heeft toekomst!