Tijdens de Waterstof woensdag blikken we terug op de afgelopen week
en laten we zien wat er in die week voorbij is gekomen op het gebied van waterstof.

 

 

Ground Power Unit
Afgelopen week is er weer hard gewerkt aan de ontwikkeling en realisatie van een Ground Power Unit.
Een project dat wordt uitgevoerd bij Holthausen in Hoogezand en waarbij verschillende partijen hun expertise inzetten. Binnen dit project worden zowel MBO als HBO studenten begeleidt. Dit gebeurt door experts vanuit Holthausen en een docent/onderzoeker van EnTranCe / Hanzehogeschool Groningen. Hierbij zijn studenten betrokken van het Noorderpoort, Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Hanzehogeschool Groningen.

Deze Ground Power Unit die nu nog diesel aangedreven is wordt omgebouwd naar aan aandrijving via waterstof fuelcel. Deze unit verzorgt de boordspanning voor vliegtuigen die aan de grond staan. Dit gebeurt o.a. tijdens het laden/lossen, tanken en boarden van passagiers.

16 februari
Op 16 februari is de Nieuwe Waterstofwijzer 2023 gepubliceerd. De Waterstofwijzer is de gids voor de Nederlandse waterstofketen. Het geeft een mooi overzicht van alle organisaties in Nederland (en verschillende internationale organisaties) die actief zijn met waterstof. De Groene Waterstof Booster kom je tegen op blz. 30 evenals Hydrogreenn. Op blz. 12 vind je EnTranCe, Centre of Expertise Energy.

Bekijk de Waterstofwijzer hier.

 

Workshop – Waterstof, Hoe dan?
Afgelopen week ontvingen we de eerste aanmeldingen voor de Workshop “Waterstof, Hoe dan?”. De workshop wordt gegeven op 8 maart en staat in het teken van waterstofprojecten en vergunningverlening. Dit doen we i.s.m. Heavenn. We zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen. Aanmelden kan nog want er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

Meer weten over de workshop? Klik hier.