REMO-lab
Op 22 februari is het startsein gegeven voor een onderzoeksfaciliteit voor hernieuwbaar gas en circulaire grondstoffen. Het gaat om een samenwerking tussen de Hanzehogeschool Groningen en GasTerra. De onderzoeksfaciliteit heeft de naam REMO-lab dat verwijst naar renewable molecules.

In het REMO-lab zullen onder andere projecten worden uitgevoerd op het gebied van fermentatie en elektrolyse. Hiermee kunnen innovaties ontwikkeld worden die het rendement van waterstof- en groengas-productie verhogen en de uitstoot van schadelijke stoffen verminderen. Daarnaast kunnen groene chemicaliën uit hernieuwbare grondstoffen worden geproduceerd.

Klik hier als je meer wilt weten over het REMO-lab

 

 

8 maart
Op woensdag 8 maart kwamen we bij elkaar voor de workshop, Waterstof – hoe dan? Een workshop die we samen met Heavenn organiseerden. De focus lag deze middag op vergunningen en wet- en regelgeving rondom waterstof. Aan de hand van twee cases gingen we met elkaar aan de slag.

Het enthousiasme om met deze vraagstukken aan de slag te gaan kwam tijdens de cases goed naar voren. De verschillende invalshoeken, vanuit de vergunningverlener, de waterstofexpert of de ondernemer, zorgde voor een nieuwe kijk op het vraagstuk. De deelnemers vulden elkaar aan en brachten elkaar op nieuwe ideeën. Die dynamiek is precies wat we deze middag wilden bereiken.

Een terugblik op de middag lees je hier