22 maart
Afgelopen woensdag vond in Emmen de derde ‘Hydrogen Cross Border Conference’ (HCBC 2023) plaats. Meer dan 200 deelnemers uit het bedrijfsleven, van kennisinstellingen en overheden uit de grensregio, kwamen bijeen om hun ervaringen te delen over alle facetten van de waterstofketen

Tineke van der Meij nam deel aan een panelgesprek namens Groene Waterstof Booster. De rode draad van het symposium was het leggen van de waterstofpuzzel: hoe passen verschillende delen van de waterstofketen aan elkaar. Het gesprek werd op een mooie visuele manier vastgelegd door tekenaar Herman Roozen.

NXT Airport
Dat de luchtvaart moet innoveren en verduurzamen, is duidelijk. Groningen Airport Eelde is daarom gestart met het programma NXT Airport. NXT Airport kijkt naar de mogelijkheden om emissievrij te handelen. Bijvoorbeeld door het inzetten van een waterstof tankstation. Daarnaast is er de wens om van Groningen Airport een ‘Hydrogen Valley Airport’ te maken. De ground power unit op waterstof, waar studenten en het bedrijfsleven samen aan werken, is hier een mooi voorbeeld van.

Meer weten over NXT Airport lees dan hier verder.