Tijdens de Waterstof woensdag blikken we terug op de afgelopen week en laten we zien wat er in die week voorbij is gekomen op het gebied van waterstof.

 

 

9 mei

Onlangs werd de Waterstofgids 2023 uitgebracht met als titel: ‘Excelling in Hydrogen – Dutch solutions for a climate-neutral world’
In de Engelstalige gids staan onder andere de laatste ontwikkelingen op het gebied van waterstof in Nederland, een visualisatie van de waterstof waardeketen, en bijna 200 bedrijfsprofielen. De gids wordt internationaal verspreid om de Nederlandse waterstofsector in het buitenland onder de aandacht te brengen. Op bladzijde 61 van de gids vind je EnTranCe|Centre of Expertise Energy en de Groene Waterstof Booster.

Bekijk hier de Waterstofgids 2023

 

11 mei 

Op 11 mei is in Hoogeveen een start gemaakt met de aanleg van het leidingnetwerk voor waterstof. Het systeem moet straks de nieuw te bouwen woningen in Nijstad-Oost voorzien van verwarming. Ook de bestaande woningen in Erflanden kunnen op het systeem worden aangesloten. Deze start wordt gezien als een bijzondere mijlpaal na een periode van plannen maken en overleggen.

Lees hier meer over deze mooie start.

Cursus: Waterstof – Energierecht en Veiligheidswetgeving

Wil jij je kennis op het gebied van waterstof vergroten en meer te weten komen over de juridische uitdagingen rondom dit thema?
Volg dan de cursus Waterstof – Energierecht en Veiligheidswetgeving.

In deze cursus staat Energierecht en Veiligheidswetgeving centraal met de focus op gebruik van waterstof in de sectoren transport & distributie, de industrie, gebouwde omgeving en mobiliteit.

De cursus is geschikt voor werknemers van (lokale)overheden, instanties en bedrijven die betrokken zijn bij wetgevingsvraagstukken in de waterstofketen.

Meer weten? Klik dan hier.