20 juni
Op 20 juni vond de Kick off plaats van het UNLOCK project, met Beata Kviatek als projectleider. Een internationaal gezelschap uit Polen, Zweden, Portugal, Italie, (on line Spanje) én Friesland streek neer op EnTranCe Centre of Expertise Energy. Het gezelschap bestond uit veel (regionale) beleidsmakers en een aantal onderzoekers. Naast de introductie en toelichting op (de aanpak van) het project waren er ook een aantal gastlezingen. Vanuit de Groene Waterstof Booster gaf Tineke van der Meij een toelichting op de aanpak van contacten met MKB bedrijven in het project.

In de lunchpauze werd een aantal flitsinterviews met deelnemers van de verschillende individuele landen opgenomen. Deze kleine filmpjes kunnen dan in de loop van het project getoond worden.

Meer weten over UNLOCK? Klik dan hier

 

 

21 juni
Vandaag zijn we volop bezig met de voorbereiding voor het New Energy Forum. De contouren van het waterstofplein worden al zichtbaar. Morgen zal hier ook de Volta Solar Hydro Generator te zien zijn. Een aggregaat op waterstof die Volta samen met WE | doubleyouenergy ontwikkeld heeft. Deze aggregaten op waterstof wekken in de eerste plaats elektriciteit op met behulp van zonne-energie. De back-up van het aggregaat wordt aangedreven op waterstof. Zo staat men nooit zonder energie en wekt de gebruiker duurzaam energie op, daar waar geen netstroom aanwezig is. Aanmelden voor het New Energy Forum, om dit met eigen ogen te zien, kan nog steeds.

Meld je hier aan voor het New Energy Forum en laat je inspireren!