Zó werkt energie in Nederland is een samenwerking van partijen uit het energiesysteem. Gezamenlijk hebben ze onlangs de Informatiekaart Waterstof uitgebracht. op de Informatiekaart Waterstof lees je hoe waterstof werkt en wat de (mogelijke) rol van waterstof is in het energiesysteem. Ook gaat de kaart in op de meest relevante voor- en nadelen van waterstof voor Nederland. Op deze manier kunnen professionals in en buiten de energiesector en andere geïnteresseerde lezers meer houvast krijgen bij de gedachtevorming en afwegingen over waterstof.

Bekijk de Informatiekaart Waterstof hier

22 juni
We begonnen deze dag met een bijeenkomst van de Groene Waterstof Booster. Het project loopt inmiddels vier jaar en dit leek ons een goed moment om mooie voorbeelden van vouchertrajecten in het zonnetje te zetten. Aan de hand van drie voorbeelden vertelden de ondernemers wat het vouchertraject hun had gebracht.

Aansluitend aan de bijeenkomst in de ochtend vond het New Energy Forum op dezelfde locatie plaats. Een inspirerend programma waarbij sprekers over de energietransitie hun verhaal met ons deelden. Daarnaast waren er ook allerlei demonstraties te zien waarbij de bezoekers een beter beeld kregen van alles wat op dit moment al mogelijk is.

Op verschillende plekken op het terrein kon je deelnemen aan de Hyquiz. Deelnemers konden daardoor hun kennis van waterstof testen. Van alle inzendingen werd aan het einde van de dag de prijswinnaar bekend gemaakt. De prijs was zeker de moeite waard, de winnaar ontving een Solar Hydrogen Education Kit. Met deze set kan men zelf toepassingen met schone energie ontwikkelen met behulp van waterstof.

Meer lezen over het New Energy Forum? Bekijk dit artikel.