Tijdens de Waterstof woensdag blikken we terug op de afgelopen week en laten we zien wat er in die week voorbij is gekomen op het gebied van waterstof.

22 november

Een belangrijke bouwsteen van het project Groene Waterstof Booster is het ‘ vouchertraject’. Ondernemers die werken met waterstof, ideeën daarover hebben of willen verkennen of het voor hun bedrijfsproces een mogelijkheid is, kunnen een voucher aanvragen. De voucher is bedoeld voor MKB’s in Noord Nederland.

Afgelopen week was er weer een bijeenkomst van de beoordelingscommissie waar twee aanvragen werden besproken en toegewezen. In beide gevallen ging het om een tweede voucher bij hetzelfde bedrijf. Dat is goed nieuws. Vernieuwing en innovatie gaat vaak in stappen: de concrete vraag formuleren, uitproberen, doorgaan bij goed resultaat, aanpassen en in een andere richting gaan.

De ene ondernemer vraagt om een overzicht van relevante (veiligheid) wetgeving voor zijn beoogde product; de andere wil testen laten doen met een waterstofbrander.

29 november

Het Noorderpoort college bracht samen met twee collega’s uit Denemarken een bezoek aan EnTranCe en kregen tijdens hun bezoek een  waterstofdemonstratie.

Diezelfde dag vond er een demonstratie rondom waterstof plaats voor studenten waarbij ook de waterstofBBQ aanging. Onder het genot van een kop warme thee, eveneens gemaakt met behulp van waterstof, konden er vragen gesteld worden over het Hanze Hydrogen Performance Racing team. Een team dat bestaat uit studenten en die gezamenlijk een waterstof gedreven raceauto ontwikkellen en hiermee strijden in een (inter)nationale competitie.

 

30 november

Vandaag gaat er een uitnodiging de deur uit voor een waterstofreis door Noord-Nederland. Vanuit EnTranCe reizen we op donderdag 19 januari met de bus langs verschillende waterstofprojecten in Noord-Nederland. Lees er meer over op onze evenementen pagina