29 juni
Tijdens het New Energy Forum konden bezoekers deelnemen aan een quiz over waterstof. De prijs werd gewonnen door David. Helaas was hij niet meer aanwezig en heeft hij de prijs alsnog afgelopen donderdag in ontvangst kunnen nemen. David bleek blij verrast dat hij de winnaar was. Met zijn interesse voor de energietransitie heeft hij onlangs een cursus over waterstof gevolgd bij New Energy Coalition. Daardoor bleek David over de juiste kennis te beschikken om de quiz van de meeste goede antwoorden te voorzien. Met deze Solar Hydrogen science education kit kan hij zelf thuis aan de slag met waterstof.

 

 

Maquette
Tijdens het New Energy Forum was ook een maquette in wording van waterstof te bezichtigen. Studenten van het Alfa – college werken hieraan.  De verwachting is dat de maquette in het najaar helemaal af is. Hieronder de beelden die zijn gemaakt tijdens het New Energy Forum.

26 juni
Vorige week maandag opende het nieuwe duurzame ziekenhuis Rijnstate in Elst de deuren. Het ziekenhuis wordt ook wel het waterstof ziekenhuis genoemd. Door gebruik te maken van zonnepanelen en de niet gebruikte energie om te zetten in waterstof kan het ziekenhuis voor een groot deel zelfvoorzienend zijn.

Lees hier meer over het ‘ziekenhuis van de toekomst’.