Tijdens de Waterstof woensdag blikken we terug op de afgelopen week en laten we zien wat er in die week voorbij is gekomen op het gebied van waterstof.

8 december 

Groene Waterstof Booster collega Tineke van der Meij was deze dag aanwezig bij de laatste bijeenkomst van Good Morning HyNorth i.s.m. iTanks. Ruim 70 mensen uit de energiewereld kwamen bijelkaar bij de Eemscentrale van Engie. Naast de inspirerende verhalen van diverse sprekers was er ook een rondleiding in de electriciteitscentrale.

In de middag was Tineke aanwezig bij een bijeenkomst van Energy Leaders Drenthe. Dit is een samenwerking tussen de energiecoördinatoren van de 40 grootste energieverbruikers in de provincie Drenthe. Het netwerk van energiecoordinatoren komt 4-5 x per jaar bijeen. Tijdens deze bijeenkomsten behandelen ze met elkaar en met experts de mogelijkheden om hun bedrijven verder te verduurzamen.

De laatste bijeenkomst van 2022 werd op 9 december georganiseerd bij GETEC in Emmen. Het thema was deze keer waterstof. Leuk detail, een aantal (oud) voucher deelnemers gaven hier een workshop.

 

12 december

Afgelopen maandag bezocht minister Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) EnTranCe – Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen. Tijdens het bezoek werd benadrukt dat we voor een grote opgave staan, die we alleen kunnen oplossen als we multidisciplinair en integraal samenwerken.

Als het gaat om de energietransitie gebeurt dit nu al door samen te werken met het mbo, hbo en wo. De koppeling met ondernemers is hierbij van grote waarde. Groene Waterstof Booster maakt daarbij gebruik van de proeftuin van EnTranCe. Hier doen we praktijkgericht onderzoek en werken we multidisciplinair samen om innovatie te versnellen.

De minister werd na ontvangst toegesproken door Ben Feringa die sprak over de ‘chemie van de toekomst’. Marsha Wagner en Paul de Krom gaven vervolgens een toelichting bij de aanpak van de Human Capital Agenda van GroenvermogenNL. Het werkbezoek werd afgesloten met een rondleiding door de energieproeftuin van EnTranCe en de pilotfabriek van BioBTX