Tijdens de Waterstof woensdag blikken we terug op de afgelopen week en laten we zien wat er in die week voorbij is gekomen op het gebied van waterstof.

11 januari

Tijdens de eerste Barn Talk van het jaar nam Helga van Leur ons mee in haar verhaal over weer en klimaat. Om haar verhaal kracht bij te zetten werden er veel aansprekende beelden gebruikt. Ze liet ons zien hoe het klimaat veranderd en hoe we, met kleine stapjes, zelf een bijdrage kunnen leveren aan het beperken van de opwarming van de aarde. Ze legde uit dat het resultaat misschien niet direcht morgen zichtbaar is en maakte daarbij een mooie vergelijking over een warme douche. Je kan de warme douche wel aanzetten maar dat betekent nog niet dat je ook gelijk warm water hebt. Nu je steentje bijdragen levert in de toekomst ook echt wat op.

Na de Barn talk ondertekende aannemersbedrijf Koninklijke Oosterhof Holman en EnTranCe | Centre of Expertise Energy een officiële partnership overeenkomst. Met deze nieuwe strategische samenwerking vergroten beide partijen hun vermogen om continu tot innovaties te komen en deze succesvol in de markt te zetten. De focus van de samenwerking ligt op het ontwikkelen en delen van kennis, testen, het demonstreren van innovaties maar ook het creëren van bewustwording.

12 januari 

Vanaf 7:30 in de ochtend kon er worden aangeschoven bij een HyNorth-ontbijt. Ongeveer 50 Noordelijke ondernemers kwamen hiervoor naar de EnergyBarn op EnTranCe. Het HyNorth-ontbijt wordt maandelijks georganiseerd door iTanks, steeds op een andere lokatie in Groningen of Drenthe. Een bijdrage kwam deze ochtend van Marcel Koenis (EnTranCe), Rene Schutte (HyNorth) en Lorenzo Squintani (RUG). De geplande rondleiding kon deze ochtend helaas niet doorgaan maar de deelnemers gebruikten de extra tijd om met elkaar te netwerken.

Gelukkig kan iedereen de rondleiding alsnog inhalen tijdens een open huis sessie die EnTranCe een aantal keer per jaar organiseert.