Tijdens de Waterstof woensdag blikken we terug op de afgelopen week en laten we zien wat er in die week voorbij is gekomen op het gebied van waterstof.

18 januari

In de namiddag vertrokken we naar de Grote Markt om de opening bij te wonen van het Waterstof Experience Center. Deze werd geopend door wethouder Carine Bloemhoff. Dit gebeurde op symbolische wijze door middel van het ontsteken van een waterstofvlam. Voor de gelegenheid was de vlam voorzien van kleur waardoor de waterstof zichtbaar werd.

In het Waterstof Experience Center werden de bezoekers meegenomen in de wereld van waterstof aan de hand van vier thema’s. Zo werd eerst uitgelegd wat waterstof precies is. Daarna werd dieper ingegaan op wat er nu al met waterstof kan, gevolgd door wat er in de (nabije) toekomst met waterstof mogelijk is. Er werd afgesloten met een banner waarop stond hoe je zelf met waterstof aan de slag zou kunnen gaan. Daarbij werd bijvoorbeeld de regeling van de Groene Waterstof Booster genoemd waarbij het MKB in Noord-Nederland gebruik kan maken van onze kennis en testfaciliteiten.

 

Foto: Bert Lanting

19 januari 

We verzamelden deze dag met een groep van 40 enthousiaste ondernemers bij EnTranCe | Centre of Expertise Energy. Vanaf deze locatie bezochten we maar liefst vijf prachtige bedrijven die werken met waterstof. Deze bedrijven opende voor ons de deuren en deelden met veel enthousiasme hun kennis aan de aanwezigen. Ontzettend mooi om tijdens deze reis de hele waterstofketen in werking te zien. Van de productie tot de toepassing. Morgen blikken we via deze website uitgebreider terug op de tour.