Tijdens de Waterstof woensdag blikken we terug op de afgelopen week en laten we zien wat er in die week voorbij is gekomen op het gebied van waterstof.

 3 februari

Collega Tineke van der Meij sprak tijdens de Waterstof Masterclass van de Rabobank. Op deze vrijdagmiddag stond ze voor een volle zaal op de Energy Academy Europe. Er waren 200 zakelijke klanten van de Rabobank en ruim 30 medewerkers van de bank aanwezig om de Masterclass Waterstof te volgen. De organisatie hiervan was in handen van New Energy Coalition.

Tineke gaf een korte presentatie over Groene Waterstof en het gebruik van waterstof. Ze gaf daarbij een aantal voorbeelden van ondernemers in Noord Nederland die hier al mee werken of dit op (korte) termijn gaan doen. Ook speelde het publiek mee in de HyQuiz. Met behulp van 10 vragen (via een mentimeter) werd de kennis over waterstof onder het publiek getest. Tineke concludeerde aan het einde van de quiz dat haar publiek al goede kennis van zaken had.

Hydrogen Experience

Onze collega Cor Scholte was onlangs aanwezig bij de Friese Poort in Drachten.

Hier maakten studenten kennis met de Hydrogen Experience. Op deze manier konden ze kennis maken met waterstof en dit gebruiken voor hun project, het bouwen van een waterstofboot.