Tijdens de Waterstof woensdag blikken we terug op de afgelopen week
en laten we zien wat er in die week voorbij is gekomen op het gebied van waterstof.

 

 

9 februari
Op 9 februari was het Energieteam van provincie Friesland op bezoek bij EnTranCe | Centre of Expertise Energy . Tineke van der Meij verzorgde hiervoor een presentatie en rondleiding. Jan Jaap Dicke zette namens de provincie Friesland de plannen uiteen in een levendig gesprek over hernieuwbare energie en vooral water(stof) projecten. “Zonder water geen waterstof”

In de middag sloten ook de energieteams van provincie Groningen en Drenthe aan. Drie provincies die onderling kennis uitwisselden over hun visie op de energietransitie vanaf een passende locatie.

Foto: Tineke van der Meij

14 februari
Gisteren is de multidisciplinaire Minor Hydrogen in the Energy Transition van start gegaan. De minor is een mooie samenwerking van Tebodin, Eekels Technology, EnTranCe en het instituut voor Engineering. Samen gaan we met studenten van Elektrotechniek, Werktuigbouw en Technische Bedrijfskunde werken aan een aantal mooie waterstofprojecten!

Minor Hydrogen in the Energy Transition

Hydrogen Grand Prix
Docent Cor Scholte bracht vorige week een bezoek aan het technasium van het Hondsrug College in Emmen.
Het bezoek was bedoeld om de samenwerking m.b.t. het waterstof raceteam te bekrachtigen. Een raceteam waarin studenten en scholieren samenwerken in een race met een op afstand bestuurbare auto op waterstof.
Dit jaar zullen twee teams zich inschrijven voor deelname aan de Hydrogen Grand Prix.
Op 31 maart 2023 zijn de voorrondes voor het Nederlands Kampioenschap in Groningen.
Dit NK wordt georganiseerd door het Alfa college.