Deze week lanceren we de Waterstof woensdag!

Tijdens de Waterstof woensdag blikken we terug op de afgelopen week en laten we zien wat er in die week voorbij is gekomen op het gebied van waterstof.

 

 

14 november:

Internationale studenten van de Master Energy for Society kregen een boost in hun waterstofkennis tijdens de Hydrogen experience.

16 november:

Het tweede deel van een cursus rondom het reduceren van (veiligheids) risico’s bij het ontwerpen van waterstofinstallaties vond plaats op EnTranCe. Het betreft een vierdaagse cursus waaraan een enthousiaste groep uit het bedrijfsleven deelneemt. Tijdens de eerste dag van de cursus werd er al echte ‘hydrogen-powered’ koffie gedronken.

In de avond was onze collega Cor Scholte aanwezig tijdens een avondcollege voor gepensioneerde ingenieurs en leidinggevenden van technische scholengemeenschappen in Oentsjerk. Dit vond plaats op verzoek van Centrum Duurzaam ROC Friese Poort.

17 november:

Met het Hydrogreenn netwerk waren we te gast bij Douna. Het was een geslaagde Hydrogreenn-bijeenkomst met een prachtige opkomst en diverse interessante sprekers. Ook kregen de aanwezigen een rondleiding door de machinefabriek en was er een afsluitend netwerkmoment.

De terugblik daarvan is hier te lezen.

In de middag vond er op EnTranCe een relatiedag van de BAM plaats. Tijdens deze dag maakten de mensen van de BAM kennis met de Hydrogen experience.