De resultaten van 2022 nemen we mee naar 2023

Met een goed gevoel blikken we terug op 2022. Een jaar met inspirerende Hydrogreenn bijeenkomsten, een bezoek aan de Messe in Bremen en een toename in het aantal voucheraanvragen. Hierdoor konden we de MKB-ers in Noord Nederland weer verder helpen met hun ideeën over waterstof. Een jaar waarin de samenwerking rondom de ontwikkelingen met waterstof centraal stond. Iets waar we in 2023 ook weer vol op in zullen zetten!

Afgelopen jaar bezochten we maar liefst drie mooie organisaties die hun kijk op waterstof met ons deelden. Zo waren we tijdens de Hydrogreenn bijeenkomsten aanwezig bij De Stek in Groningen, Resato Hydrogen Technology in Assen en Douna Machinery in Leeuwarden. Daarnaast was er nog een speciale breakout-sessie tijdens het ‘Wind meets Gas’ congres. Iedere locatie gaf ons een nieuwe kijk op waterstof.

Waar tijdens de ene bijeenkomst meer de focus lag op de productie van waterstof was bij de andere bijeenkomst juist de toepassing hiervan het onderwerp van gesprek. De breakout-sessie richtte zich vooral op de regelgeving en vergunningen rondom waterstof.

Nieuws

28 september 2022 Bijtanken bij Resato met het Hydrogreenn netwerk

Op 15 september werd de Hydrogreenn bijeenkomst georganiseerd bij Resato in Assen. Willem Hazenberg praatte ons bij over de laatste ontwikkelingen rondom waterstof. Tjerk Jansma gaf een korte presentatie over de toekomst van Hydrogreenn. René Schutte vertelde ons over HyNorth en Gerard Schuiringa nam ons mee in de wereld van Resato.

Bericht bekijken
Nieuws

21 juni 2022 De STEK-ker erin!

Na lange tijd was er op donderdag 9 juni weer een Hydrogreenn bijeenkomst op locatie: DE STEK. DE STEK is een circulair gebouwd modern gebouw in Groningen dat van dak tot fundering duurzaam is én 100% gasloos. Het was goed om elkaar als Hydrogreen-netwerk daar weer te ontmoeten en in gesprek te gaan over de laatste ontwikkelingen.

Bericht bekijken

Ook bezochten we in oktober de Hydrogen Technology Expo Europe. Zo reden we met circa 35 ondernemers uit Noord-Nederland naar de Messe in Bremen. Tijdens de reis was er genoeg tijd om met elkaar te netwerken en elkaar bij te praten over de ontwikkelingen in waterstof.

Nieuws

26 oktober 2022 Hydrogen Technology Expo Europe

Samen met de Gemeente Groningen organiseerde Groene Waterstof Booster een bezoek aan de Hydrogen Technology Expo Europe te Bremen. Met geïnteresseerde MKB-ers uit Noord-Nederland brachten we een 1-daags bezoek aan de beurs.

Bericht bekijken
Nieuws

13 oktober 2022 Vaar mee op waterstof

Groene Waterstof Booster en het Hydrogreenn-netwerk waren met een breakout-sessie aanwezig op het internationale congres ‘Wind meets Gas’. De bonus was de zonnige vaartocht over de Groningse diepenring met een sloep op waterstof.

Bericht bekijken

Terugkijkend naar de doorlopen vouchertrajecten valt op dat een langzame start dit jaar werd gevolgd door steeds meer voucher-aanvragen. In 2022 vroegen enkele ondernemers zelfs al een tweede voucher aan. Een vervolg op hetgeen tijdens de eerste voucher in gang was gezet.

Afgelopen jaar werd ook de zogenaamde ‘verkenningstafel’ een aantal keren ingezet. Deze bleek erg succesvol. Tijdens de verkenningstafel wordt er gestart met een goede (inhoudelijke) voorbereiding. Daarna komt de ondernemer met een team van experts bij elkaar om zich gezamenlijk te buigen over de vraag van de ondernemer. Deze verkenningstafel wordt gefaciliteerd vanuit de Groene Waterstof Booster en is een mooie invulling van een vouchertraject met een korte doorlooptijd.

Nieuws

19 mei 2022 Op zoek naar de balans tussen idealisme en realisme

Bij Respectrum staat verduurzaming hoog in het vaandel. Zo is er tijdens het ontwerp en de bouw van het crematorium al rekening gehouden met de gevolgen voor de natuur en de omgeving. Het logische vervolg was om te kijken hoe de bedrijfsprocessen duurzamer uitgevoerd konden worden. Het vouchertraject van Groene Waterstof Booster heeft ze daarin nieuwe inzichten gegeven. Ik vroeg financieel directeur Hans van den Berg naar hun ervaringen.

Bericht bekijken
Nieuws

5 april 2022 Losgeschud uit je vaste denkpatroon dankzij het vouchertraject!

Op korte termijn zal Douna Machinery hun vouchertraject bij De Groene Waterstof Booster (GWB) afronden.
Iets wat begon als een zoektocht binnen de waterstof technologie en wat Douna inmiddels heel wat nieuwe inzichten heeft opgeleverd.

Bericht bekijken

Voor 2023 is dat goed nieuws want zo passen er nog veel nieuwe vouchers in de resterende tijd van het project. Want hoewel Groene Waterstof Booster per 1 juli 2023 beëindigd zal worden in zijn huidige vorm wordt er nu al met verschillende partners naar de toekomst van waterstof in Noord-Nederland gekeken.

Heb jij als MKB in Noord Nederland ook een innovatief idee op het gebied van waterstof? Ontwikkel in 2023 dan met ons verder en zet Noord Nederland op de (waterstof)kaart.